Om

Anna

Det är jag, Anna, som sedan november 2021 äger och driver Genuin textil. Jag har ett långt intresse av sömnad, textil och design i kombination med flertalet textila utbildningar och med att till och från under 10 års tid ha arbetat i tygaffär.

Genuin textil

Jag har under många år arbetat hos, och levt nära, flertalet egenföretagare och inspirerats av deras driv och engagemang. Till slut blev det en omöjlighet att bortse från min dröm att arbeta med det jag brinner för – textil.

När jag skulle starta mitt företag så satte jag upp en del värdeord som jag lutade mig mot – nära produktion, äkta och naturnära material, kvalitet, småskalighet och hållbarhet. Dessa ord sammanfattas bäst med ordet ”genuin”, därav Genuin textil.

Att skapa produkter som väljs med omsorg av kunden är viktigt för mig. Jag vill bidra till den typ av konsumtion som är eftertänksam, långsiktig och av bra kvalitet – där kunden inte följer trender utan istället köper det hen tycker är vackert. Väljer vi utifrån det så tror jag att vi kommer att använda det vi köper under en längre tid.

Samarbeten

Jag har förmånen att producera produkter till ett flertal klassiska svenska företag så som Jobs Handtryck, Insjöns väveri och Frösö Handtryck där alla delar min värdegrund.

Underleverantörer

För mig är det viktigt och betydelsefullt att de material som jag använder till mina produkter är producerade så nära som möjligt. Stommarna till lampskärmarna är producerade här i Sverige och plasten är producerad i Europa.

Ord om Genuin textil

Tack snälla och som vanligt fantastiskt fint jobb. Det är underbart att kunna lägga direkt in på lagret, i toppskick, bara att ta fram vid behov.
Åsa Jobs
Jobs Handtryck
Du är grym! Glad att få följa din resa - och så stolt över vårt fina samarbete!
Ebba Kleberg von Sydow & Johan Kleberg
Insjöns Väveri
Finns inget roligare än att testa de idéer man får. Och när man sedan hittar duktiga företagare som kan hjälpa en förverkliga dem är än bättre. Tack för ett jättefint hantverk!
Anna Göran
Anna Göran Design

Några exempel på samarbeten...